۲/۱۱/۱۳۹۱

ریزش مو

 یکی از مشکلات که جوانان به آن رو به رو است ریزش مو است.
شخصا بنده تجارب که دارم، اینکه اگ رانسان سردرد سخت می شو.د ویا فشار مغزی زیاد می بیند بیشتر مبتلا به این مرض می شود که این دوره ریزش مو کوتاه مدت است و به محض اینکه مشکل برطرف شد مو دیگر ریزش نمی کند.
اما تجربه دوم اینکه استفاده از شامپو خیلی تاثیر گذار می باشد
ولی در مجموع سه اشتباه است که ما در زندگی تکرار می کنیم و موهای ما ریز پیدا می کند.

اشتباه شماره 1 در حفظ زیبایی موها: استفاده بیش از حد از مواد فعال
امروزه با توجه به وجود محصولات زیبایی و محصولات مراقبتی، شامپو زدن موها دو برابر شده است. این محصولات حاوی مواد فعال بسیار زیادی هستند. اما فقط تا حد خاصی، استفاده از آنها قابل قبول است!
در واقع، این مواد فعال نباید بیش از حد استفاده شوند، اگر این اتفاق بیافتد، بیش از آنکه مفید باشند، باعث بروز مشکلات دیگر می‌شوند. بنابراین باید به جای آنها از شامپوهای بسیار ملایمی که حاوی مواد خشن نیستند، استفاده کرد.
این توصیه به طور ویژه برای کسانی مهم است که از شامپوی ضد شوره، شامپوی ضد ریزش  یا شامپو برای موهای چرب استفاده می‌کنند.
اشتباه شماره 2 در حفظ زیبایی موها: آب کشی نامناسب
آب کشی موها زمانی که آنها را می‌شویید بسیار مهم است. در واقع، اگر شامپو مدت زمانی طولانی روی پوست سر بماند، سیلیکون موجود در بیشتر این شامپوها و دیگر فرآورده های زیبایی، باعث سنگین شدن و افتادگی موها می‌شود.
از سوی دیگر، این فرآورده گرایش موها به چرب شدن را افزایش می‌دهند. بنابراین بعد از اینکه موهای تان را شستید، به دقت دست های تان را در سرتان فروببرید و موهای تان را آبکشی نمایید. اگر حس کردید که یک ناحیه بیش از حد چسبناک یا بالعکس، بیش از حد لغزنده است، شک نکنید و دوباره زیر دوش بروید! اگر از محصولات متفاوتی استفاده می‌کنید، توجه بیشتری به آب کشی موهای تان داشته باشید.
اشتباه شماره 3 در حفظ زیبایی موها: گرم کردن بیش از حد موها
استفادۀ از سشوار به خودی‌خود، نهی نشده است، برعکس، آن طور که دکتر دومینک ون نست، پوست شناس و متخصص مو، می‌گوید، سشوار می‌تواند برای سلامت موها مفید هم باشد.
در واقع، اگر پوست سر مدتی طولانی بعد از شامپو زدن، مرطوب بماند، می‌تواند به رشد باکتری ها کمک کند، در نتیجه جوش های ریز و فولیکولیت (عفونت ریشۀ مو) ظاهر می‌شوند. در عوض، استفاده از سشوار با دمای بسیار بالا هم  مضر است، خصوصاً زمانی که موها هنوز خیس هستند. در واقع، دمای بسیار بالا به فیبر مو آسیب می‌زند و آن را شکننده می‌کند.
زیبایی موها: به سن مو هم بستگی دارد
اگر موهای بلندی دارید، و احساس می‌کنید که موهای تان شکننده شده اند، و نرمی و درخشندگی شان را از دست داده اند، شاید بهترین راه حل این است که سری به آرایشگرتان بزنید.

۲/۰۸/۱۳۹۱

کودکی بی نان

کودکی که در خانه نان خوردن ندارد، پدر ومادرش برای نان شب باهم جنگ می کند چگونه می توان روی تخته سیاه در مکتب بنویسد که " علم بهتراز ثروت است" ؟؟

۲/۰۶/۱۳۹۱

هشتم ماه ثور


هشتم ثور،  سند ماندگارافتخار مردم افغانستان است
   درست بیست سال پیش، واقعه تاریخی وسرنوشت ساز درماه ثور سال  1371ه ش  تحقق پیدا کرد ودراین رخداد عظیم، بزگترین افتخار قهرمانی وشجاعت مردم ما ثبت تاریخ گردیدند.
      این رخداد عظیم نقطه عطف در تاریخ مبارزه های عظیم مردم ما درمقابل متجاوزین به حساب می آید و مشتهای علم شده در مقابل بزرگترین قدرت امکاناتی و تسلیحاتی جهان است،   این روز بزرگ همه ساله با شوق وعلاقه مندی و شکوه تمام از سوی مردم افغانستان تجلیل می شود و یاد بود از کار وان شهدای ما وفداکاریهای و ایثار گریهای آنان به عمل می آیند.
      مردانگی مردم و ملت بزرگ وشجاع افغانستان در برابر تاریخ پر تلاطم سرزمین ما همیشه درخشیده اند و مردم ما هیچگاهی به متجاوزین اجازه نداده اند که غیرت وحیثیت مردم و کشور ما را لگد مال نماید.
   ملت ما فارغ ازهرگونه اختلافات نژادی، قومی، مزهبی وزبانی وبدون در نظر گرفتن تفاوتها دست بدست همدیگر داده ودر مقابل متجاوزین مردانه وار قدعلم کرده وتا پای جان ایستاده تا ده سال برای اعاده حیثیت ملی وافغانیگی خویش علیه نیروی های اشغالگر عرض وجود نمایند.
    وسرانجام در هشتم ثور سال 1371 ه با برچیدن دامن آلوده آخرین دست نشانده اشغالگران کمونیستی ازخاک این سرزمین، پیروزی شا نرا جشن گرفتن.
      هشتم ثور یاد آور قهرمانیها،جانفشانیها و دلاوریهای پدران غیرتمند ما است که در طول پس از ده سال دربرابری قوی ترین ارتش دنیا مقاومت نموده وبا کمترین وسیله وامکانات، آنان را سرشکسته ازین خاک بیرون نمودند.
     پدران ما در راه آزادی، استقلال این کشور هزاران مشکلات وسختیهای را به جان خویش خریدار شدن تا ما زیر بار ذلت وخواری نرفته باشیم، شهدای ما با خون پاک خویش نویشتن که افغانستان سربلند، آزاد و سرزمین عشق.
صدای عدالت خواهی، آزادی و حق پرستی بزرگترین پیام بیست هشتم ماه ثور است که از حلقوم خود فریاد می زند.
تحمیل ایدئولوژی، به تمسخر گرفتن عقاید مزهبی مردم، ستم واختناق، تهدید وکشتار بیرحمانه گروه متاوز بالای مردم افغانستان، استقلال و واحساسات ملی مارا خدشه دارنمود و ملت غیور ما این حالت را تحمل نکرده و با امکانات نا چیز وقوه قلبی و ایمان عمیق خویش دست به قیام زده وبه زود ترین فرصت دامنه های مبارزه وقیام را در سراسر این سرزمین گسترانیدند.
رفتار خشین وافسار گریخته کمونیست ها امنیت کشور ما را از بین برده بودند.
تا اینکه ملت ما در مقابل بزرگترین قدرت وتسلیحات پیروزمندانه ازاین قیام پا بیرون گذاشتن و تغییر شگرف وعظیمی ر ا درتاریخ کشو رما به وجود آوردند.
  هشتم ثور، رشادت ها، شجاعتها و فداکاریهای آن دهقان قندهاری است که با بل و چوب دستی اش در مقابل استکبار جهان به مبارزه پرداخت.
هشتم ثور آوردگان آن جوان غیور وعزیز بدخشی وبامیانی است که با پنجه شیرگونه خویش سخت از حلقوم ستم گرفشرده و تنش را ازقید حیات آزاد کرده است.
   مجاهدین افغانستان خواب شرین را بر خودها حرام کردند تا خواب وخیالات خام دشمنان این سرزمین را تلخ ونا گوار گرداند.
تا آب  رفته را به جو برگرداند، این حادثه گرچند با خونریزیها، شهادتها، استفاده جویی ها و نارسایی ها رو به رو بوده ولی آینده روشن را برای مردم ما به ارمغان آورد.
حال برما است که تا پیام بیست هشتم ماه ثور را به خوبی دریافت کرده و عمیق فکر کنیم تا اهداف والای شهدای ما به کرسی های آرزو وامید شان برسند،وحدت و یکپارچگی ملت ما تحقق پیدا نمایند.
       بیست هشتم ماه ثور بعد از گذشت چندین سال هنوز بلکه تا آینده ها در زندگی ما تازگی دارد ودر خونهای ما می جوشد.
ما این افتخار تاریخی خویش را جشن می گیرم، وما خواهان تحقق هرچه بیشتر آرمانهای هستیم که برای تحقق آنها پدران ما شهید شدن، میدانهای خونین را سپری کردندو برای یک چیز این همه جان فشانیها کردند که همه از یک پهلو برخیزیم و به آرامش وبرادری زندگی نمائیم.
   پدران ما جان خودرا در طبق ایثار دراه وطن گذاشتن تا سرزمین عزت وآبرو داشته باشیم، کوه پایه های بلند ما فریا گر شجاعت ودلاوری های قهرمانان ما باشند.
  تا ما بتوانیم از هر حلقومی بلند گوی بسازیم ودر صدها نقطه دنیا آواز بلند کنیم و تمام اقوام افغانستان را به برادری وبرابری و صلح امنیت دعوت نمائیم.
  ما امروز در کنار همدیگر می نشینیم بدور از طبقات ونژادهای این کشور بدوراز زبان پرستی و منطقه گرای و مزهب گرای همدیگر را برادر وار در آغوش می گیریم ویک نظام ثابت را دراین سرزمین برقرار می نمائیم.
     تا وحدت ومشارکت ملی را دراین سرزمین تجربه نمائیم، نظام که ملت ما ومیهن ما آنرا را خواسته باشد با همدیگر تا مین نمائیمف ازادی و امنیت و صلح کشور ما دست رنج پدران ما و محصول خون شهیدان این سرزمین است  و شهیدان ما بهترن ممثل این بازی در تاریخ بوده است .
داودناظری – 1391/2/8  کابل افغانستان

۲/۰۴/۱۳۹۱

حریق شدن چندین عراده موتر و یک تانک تیل در شهرکابل+عکس

امروز حوالی ساعت سه و بیست دقیقه بعد از ظهر بود که طرف شهر می رفتم و درقسمت جاده دارالا مان وده مزنگ راه بندی بود کمی پیشتر رفتیم که خودی  چوک ده مزنگ مملو از سیلاب است وموتر ها رفت وآمد نمی تواند و همه مردم از موترها پیاده شده و خود سرک را کاملا گیل وآب گرفته بود.
کار گرا با کراچی آهنی یک تایره خود آمده بود مردم را این طرف و آن طرف سرک عبور می داد ومبلغ 5 افغانی می گرفت.
کمی پایین تر رفتیم که تانگ تیل پل نو آباد ده مزنگ حریق شده ودر کنار آن هرچند موتر که بوده کاملا سوخته بود و راه بروی مردم بسته گردیده بود.





جزئیات بیشتر تلفات این حادثه تا هنوز معلوم نیست اما گفته می شود که دلیل این اتش سوزی سرازیر شدن سیلاب و حریق شدن تانک تیل می باشد که چهار عراده موتر نیز کاملا ازبین رفته است

۲/۰۲/۱۳۹۱

اهمیت و جایگاه رسانه ها وارتباطات جمعی


  رشدوسایل ارتباطات جمعی در جهان و مخصوصا درافغانستان درسالهای اخیرزیاد بوده و درنتیجه درجهت انتقال اطلاعات، تبادله افکارو انقلاب فرهنگی، باعث تعدیل وتغییر عرصه های زندگی گردیده  است.
واز سوی دیگر عصر کنونی ما بنام "عصر ارتباطات " نامیده می شود.
فراوانی جمعیت تمرکزگروه های وسیع انسانی در شهرهای بزرگ، شرایط خاص تمدن صنعتی را بوجود آورده و پیچیدگی وضع زندگی جمعی وابستگی ها و همبستگی های ملّی و بین المللی، ناامنی ها، تشکلهای احزاب سیاسی وبرنامه های اجتماعی مرتبط با رسانه های کشور ما است که هریک بنا بر هرتقسیمی که مردم کرده اند و بادسته بندی های که درمورد رسا نه ها صورت گرفته  اند، امروز بخش مهم از زندگی ما را تشکیل می دهد.
   آگاهی از رویداد های داخلی وخارجی، مسایل مهم سیاسی کشوری، اوضاع اقتصادی، جریانات حساس فرهنگی،  نیازمندی مارا به سوی ارتباطات جمعی بیشتر نموده و آگاهی اجتماعی مهم ترین ویژگی یک انسان به حساب می آید.
امروز با پیشرفت سریع و محسوس ارتباطات جمعی درافغانستان، دیوارهای قومی، نژادی، ملیتی، زبانی و.... درحال شکستن و ریختن است و ملیت های این کشور را به یک جمعیت واحد و برادر تبدیل می نمایدو امواج رسانه ها  درخانه های  شاه وگدای این کشور، صدای عدالت، آزادی وبرادری را طنین انداز نموده است.
  شهروندان افغانستان خواه نا خواه  تحت تا ثیر شرایط جاری در کشور قرارگرفته ومتوجه مسئولیت های فردی واجتماعی خویش می گردد.
  ودیگرگونیهای اجتماعی واقتصادی توسط  فرد فرد مردم ما امکان پذیرنیست  مگر اینکه صدای خویش را ازطریق رسانه  به گوش مسئولین برساند.
بدین ترتیب رسانه ها و ارتباطات جمعی در جهان و افغانستان روز به روز جایگاه خویش ر ابیشتر باز می نماید و محبوبیت بشتر پیدا می کند.
    درافغانستان،  تلویزیون یکی از پر طرفدار ترین رسانه هایی است که با ارائه برنامه های مختلف خویش اقشار مختلف مردم را در سطوح متفاوت علمی وفرهنگی مصروف نگهداشته  که می توانیم محتوای برنامه های تلویزیون را در دو سطح عمومی و تخصصی تقسیم نمائیم اما متاسفانه کمتر مسئولیت ژورنالیستی وفرهنگی خویش را ادا می نماید و بیشتر درقالب سیاست و اقتصاد منحصرگردیده است.
با احترام
داود ناظری
1391/2/4
dnaziry@gmail.com – tnakhak@yahoo.com – وبلاگ  badqol.blogspot.com

۲/۰۱/۱۳۹۱

تاریخچه خبرنگاری درافغانستان وجهان


بسم الله الرحمن الرحیم
خلاصه از تاریخچه خبرنگاری نوشتاری وغیرنوشتاری درجهان وافغانستان
     خبرنگاری درعمر خویش سیرسعودی را پیموده وازابتدایی ترین مرحله آغاز و بعد از طی مراحل ، به پیشرفته ترین مرحله قدم گذاشته که یکی ازرکن اساسی دموکراسی تلقی شده وباعث تغییر وتحولهای شگرف درقدرتها ، مسایل اجتماعی وسیاسی گردیده است  .                   
      تاریخچه خبرنگاری از "روم" درحدود 2000 واندی وبا نشرمتنی بنام " اکتات یوما" به شکل خیلی ابتدایی آغاز می شود، مرحله دوم درقرن سوم میلادی درزمان " بابک " شاه ایران خبرنامه بنام "روزنامک" که خبرهای دولتی واشراف را منتشر می نمود بازمی گردد.
     خبرنامه سوم درسال 713 م درپیکین نوشته شد که بنام " کای یو وان " یاد می شد که محتویات این خبرنامه را اخبار دولتی ومسایل اجتماعی تشکیل میداد.
اما به صورت مدرن وپیشرفته درسال 1605 م درآلمان قدیم درشهر بنام "استراسبورک" خبرنامه بنام ریلیشن ( ریتیو) که معنی پیوند وارتباط را می دهد توسط شخصی بنام کارولیس ایجاد گردید. این رسانه به صورت هفته نامه نشر می شد وتوسط دستگاه چاب به وجود آمده بود.
خبرنامه ریلیشن بیشترمسایل عمومی را تحت پوشش قرار می داد ومدت هفتاد سال عمرکرد.
   تاریخچه خبرنگاری درلندن درسال 1621 م  با آغازبه کارروزنامه بنام "کورنت " شروع شد که محتوای آن شامل موضوعات عمومی واجتماعی بود.
درفرانسه درسال 1631م اولین  روزنامه بنام " گزت " منتشرشد .
     درسال 1645م روز نامه بنام "پست" با ویژه گی ماندگاری به دوام خویش در سویدن به نشر رسید.
درآمریکا در شهر "بوستن" درسال 1690 م خبرنامه به نشر رسید که بنام "پپلک آکورینسس (رخدادهای اجتماعی) به نشر می رسید که فقط در یک شماره محدود شد وسپس متوقف گردید، دلیل توقف این بود که این خبرنامه یک خبر انتقاد آمیز را در باره شهر دار شهر "بوستن" به نشررسانیده بود.
   خبر نامه هفتگی "نیویورک" درسال 1734 م تحت نام " ویکلیک ژورنال" نشر می شد.
درسال 1752 م در کانادا خبرنامه بنام "هالفیکس گزت " به نشر می رسید.
درسال 1803 روزنامه نگاری به کشور استرالیا  رسید که بنامهای "سیدنی گزت ونیو صوت اید ورتایزمینت "یاد می شد.
درهند خبرنامه بنام "بمبیی شماچار" درسال 1822 وارد این کشورشد.
درسال 1838 م درزمان محمد شا ه قاجار، خبرنگاری وارد ایران شد که بنام "اخبار " یاد می شد
اخبار، توسط شخصی بنام "محمد صالح شیرازی" مدیریت وسرپرستی می شد که خیلی به صورت ابتدایی نشرات می نمود.
درجاپان درسال 1875 م تاریخچه خبرنگاری با آغاز بکار نمودن نشریه بنام "نیچی نیچی " برمی گردد.
اما درافغانستان تاریخچه خبرنگاری درزمان امبر شیرعلی خان  درسال 1875 م بر میگردد که گاه نامه بنام "شمس النهار" با خط نستعلیق نوشته می شد وتوسط شخصی بنام " میرزا عبدالعلی " اداره می شد ودرتعداد 16 صفحه به نشر می رسید.
    شمس النهار دوبار یا سه بار دریک ماه به نشر می رسید این گاه نامه درطول عمرش 48  شماره به نشر رسانید که در حدود سه سال دوام پیدا کرد و حکومت آنوقت از عرض وجود نمودن گاه نامه احساس خطر نمود ودستور توقف کار آنرا صادر نمود.
   تا اینکه درافغانستان نشریه دیگر بنام " سراج الاخبار درسال 1284 خورشیدی ( اوایل قرن بیستم میلادی برابر با 1905 میلادی نشرات خویش را درزمان حبیب الله خان آغاز کرد.
   سراج الا خبار در فاصله دو مرحله یی به نشر رسید که اولین مرحله آن در سال 1905 بود که توسط شخصی بنام عبدالرءوف قندهاری اداره می شد و بعد مد ت شش سال دیگر متوقف شد تا اینکه دوباره درسال 1911 م توسط محمود طرزی"پدرژورنالیزم افغانستان" راه خودرا ادامه داد.
   این سلسله معلومات مختصر درباره تاریخچه خبرنگاری( نوشتاری) بود اما تاریخچه مطبوعات غیر نوشتاری درسال 1900 م بر می گردد که وارد جهان شد آنهم درسینما وتنها درقالب تصویربود.
درسال 1910 م رادیو درعرصه مطبوعات پا گذاشت که شامل نوشته وصدا می شود.
دردهه 1950 م عرصه مطبوعات گسترده ترشد وتلویزیون وارد عرصه شد که از دو بخش ( صدا وتصویر) شنیداری ودیداری تشکیل یافته بود.
  مبایل یا تلفن درسال 2000 م مروج گردید.
که امروز رسانه ها برای پیوند جامعه بشری ونشر رویداد های مختلف فراتر ازمرزها پا گذاشته وجهان را به یک دهکده دموکراسی وفرهنگی واحد تبدیل کرده است.
داود ناظری
19  04  2012

۱/۳۰/۱۳۹۱

تبادله پول خارجی درمقابل پول افغانی امروز چهار شنبه = 18 04 2012

دالر = 49 و95
یورو = 65 و30
پوند = 78 و50
ریال = 13و 15
درهم = 13 و45
تومان = 27 و10
کلدار= 547

نقش رسانه ها ، درمورد جلوگیری از استبداد وبرقراری عدالت اجتماعی


مطبوعات رکن چهارم دموکراسی است.
رسانه های آزاد  بحیث قوه چهارم در یک جامعه دموکراتیک نقش چشم گیری را در مهار کردن ظلم و استقرار عدالت اجتماعی  در جامعه ایفا می نمایند.
رسانه های که اجتماعی وغیر وابسته به احزاب سیاسی می باشد ستون فقرات دموکراسی وآزادی بیان برای شهروندان وهویت حقیقی ، آزادی وزبان گویای جوامع انسانی وتمثیل مردم سالاری می باشد.
انتقاد صریح وعلنی مردم ازطریق رسانه های اجتماعی علیه استبداد در جامعه دموکراتیک وازچهره قدرتهای مطلقه ومستبد پرده برداری نموده وچنین قدرتهای نمی تواند دیگر عرض وجود نماید.
خبرنگاران با نیرو وتوانای خویش دریک رسانه آزاد وغیر وابسته کار می نماید ومحصول تولیدی خویش را درقالب خبر و برنامه ها  طبق واقعیت های جامعه منتشر می نماید.
ما دامیکه محصول شان در خدمت کدام قدرت حاکم  نباشد،  می توانیم بگویم که چنین رسانه ستون فقرات آزادی بیان درجامعه محسوب ویک نهاد بنیانگذار وتا مین کننده عدالت اجتماعی به حساب می آید.
رسانه که در خدمت تحقق سیاست یک طبقه خاص قرار نگیرد
رسانه که درچنگ  برجسته کردن ارزشهای اجتماعی وانسانی باشد وبا رویداد های اجتماعی صادقانه ومنصفانه بر خورد نماید ، زبان گویایی جامعه است در مقابل استبداد وظلم زدای وزبان است در دهان ضعیف ترین افراد مظلوم و همیشه در جستجوی حقیقت است وچنین رسانه در صورت پیروزی خویش حق پیشنهاد وتعیین برنامه های اجتماعی را نیز دارند.
اجازه یافتن حکومتها وقدرت های مهار،  برای جلو گیری از نشر و پخش سخنان مردم ازطریق یک رسانه امکان پذیر نیست ونا چار که عدالت وحقوق شهروندی را مراعات نماید.
دراین چنین رسانه ا امکان واقعی وجود دارد که با فراهم کردن زمینهای گفتگوی آزاد وحضورنماینده گان دولتی ، مردم بتواند در خصوص نا برابری ها و زور گویی وحق تلفیها علنا صحبت نماید و دولت وقدرتمندان باید جواب گوباشد.
داودناظری
تاریخ : 19  04  2012

۱/۲۹/۱۳۹۱

ترانه سبز پوش ، دختری، بهترین عکس سال

دختر سبز پوش دربهت وحیرت گلهای پرپرشده خویش
امروز چشمم در بهشت خدا باز میشود
بنگر چگونه لحظه ی آغاز میشود
 تردید نیست در این اتفاق تلخ
تک ضربهای کوک دلم ساز میشود
 دیگر تمام شد غم و بیخوابی شبم
تنها حواس من به ساعت پرواز میشود
پدرجان کجای؟
برادرم کجای؟
خواهری کوچکم کجای؟
جواب جواب جواب
حالا باید بیشتر ازهمه وقت شنواتر شده باشید
چرا صدای فریاد مرا نمی شنوید؟
بهترین عکس سال از حادثه دهم محرم در کابل.

۱/۲۷/۱۳۹۱

تصاویر از حادثه روز یکشنبه در کابل

 امروز در دانشگاه بودم حوالی ساعت 1 بعد از ظهر
نا گهان صدای فیر سلای سقیل وسبک به شدت بگوش می رسید
همه گی بیرون شدیم دیدیم که موتر های امنیتی وپولیس در داخل شهر به گشت وگذار شروع کرده وصدای انفجار های قوی شنیده می شد تا اینکه ازدهن این وآن بر آمد که بالای پارلمان افغانستان ، گروه طالبان حمله کرده است.
در همین وقت بو د که گلوله راکیت به طرف ساختمان دانشگاه آمد از آنجا گذشت به یک خانه مسکونی اسابت کرد وچند دقیقه بعد گلوله دیگر آمد به یک خانه دیگر اسابت کرد ولی تا هنوز آمار دقیق از کشته وزخمی شدن افراد دردست نیست.






۱/۲۶/۱۳۹۱

کشته شدن یک طفل نه ساله توسط آدم ربایان+عکس

ریاست تحقیقا جنای پولیس شهر کابل ، بعد از بازداشت اختتاف کننده گان یک طفل نه ساله در شهر کابل ، خبر می دهد.
این آدم ربایان یک طفل نه ساله را از راه مکتب اختتاف نموده و از طریق تلفن از فامل وی خواهان صد هزار دالر آمریکای پول نقد شدن و بعدا جسد این طفل از یک خرابه بدست آمده و آدم ربایان نیز بازداشت شده است .
جنرال محمد ظاهر رییس تحقیقات جنای پولیس شهر کابل در یک نشست خبری به خبر نگاران گفت : این افراد از ساحه خیر خانه شهر کابل پس ازان باز داشت گردیدن که یک طفل نه ساله را پس از بازداشت به قتل  رسانیده اند.
محمد حلیم پدر طفل مقتول ضمن تشکر از زحمات پولیس جنای شهر کابل ، از دولت خواست که عاملین  این قضیه را به شدت مجازات نماید .

این طفل نه ساله محمد ندیم نام داشت
ومتعلم صنف دوم مکتب بوده بعد از اختتافش توسط آدم ربایان 12 روز بعد بدست پولیس افتاده است.

۱/۲۵/۱۳۹۱

اهمیت و جایگاه خبرنگاری ورسانه ها وتاریخچه خبر نگاری


اصول خبرنگاری : 1391-1-25

به کدام دلایل خبرنگاری ورسانه از اهمیت وارزش والای  برخورداراست؟
1 – عصر ارتباطات ، جامعه اطلاعاتی ودهکده جهانی
در عصر قرا ر داریم که رسانه وخبر نگاری از اهمیت ویژه وجایگاه اطلاعاتی مهم برخورداراست ورسانه بهترین قدرت محسوب می شود.
رسانه و رسانه داری امروز جزئ از برنامه های زندگی ما شده ودر عرصه های مختلف زندگی با آن سرو کار داریم.
2 – قدرت آفرینی وقد رت زای رسانه ها و محدود بودن ودر نظر نگرفتن مرزهای جغرافیای بین کشورهای جهان، وگسترش رسانه ها.
3 – دلیل سوم
جهت دهی افکار عمومی ، یعنی در عصر امروز افکار عمومی مردم خیلی محترم است وباید توسط رسانه ها جهت داده شود.
4 – دلیل چهارم
رسانه ها وخبر نگار پل است میان دولت وملت
5 – دلیل پنجم
نظارت بر عملکردهای دولت واحزاب و...
6 – دلیل ششم
اطلاع رسانی ، آنچه که حوادث روزاست برای مردم اطلاع رسانی باید نماییم
7 – دلیل هفتم
آموزش وپرورش، رادیو وتلویزیون بهترین وجالب ترین برنامه های آموزیشی را تقدیم می میکند ومخاطبین شان هم عموم است نقطه امتیاز رادیو این است که بدون در نظر گرفتن  طبقه محدود ازجامعه برای همه یکسان است.
8 – دلیل هشتم
بیدار سازی وهوشیار سازی مردم مثلا برای مردم رهنمای های زندگی و بیدار کردن مردم از نیرنگ وفریب دشمنان.
9 – دلیل نهم
باعث پیدایش وتحکیم وحدت ملی در کشور میشود، رسانه ها اقشار مختلف مرد م را را بهم دیگر نزدیک می نماید.
10 -  دلیل دهم
گسترش ارزشهای نوین انسانی واسلامی توسط رسانه ها وخبر نگاران
11 –  دلیل یازدهم : فرهنگ سازی در رسانه ها ویا غبار زدای از چهره فرهنگ جامعه
12 – دلیل دوازد هم
فراهم سازی زمینه بحثهای آزاد
13 –  دلیل سیزدهم : جلوگری از استبداد ( قدرت قدرت را مهار مینماید)
14 – دلیل چهار دهم
مستند سازی رویداد ها( جلوگیری از جعل تاریخ) تاریخ باید توسط واقعه نگار به اساس زمان ومکان وچیستی با ید تکمیل سبت شود.








تاریخچه خبر نگاری
خبر به دوبخش تقسیم می شود
1 – خبر رسانی : که عمر خبر رسانی از زمان خلقت آدم شروع می شود که پیامبران هم خبر رسانی می کردن و وحی الهی را برای تمام مردم ابلاغ می کردن ولی آنوقت نگارش نبود .
2 – خبرنگاری : مربوط می شود به دوره ی پس از ایجاد خط یعنی نوشتاری
اولین بار خبر نگاری در کشور "روم" باستان آغاز شد در حدود دوهزار چند سال قبل و اولین متن که نویشته شد بنام "اکتات یوما " بود
خبر نامه دوم ، درقرن سوم میلادی در زمان بابک شاه ایران که بنام روزنامک یاد می شد ایجاد شد.
که تنها به خبر ها ورویدادهای دولتی می پرداخت، بعد از نویشتن در معابر وراه های  عمومی گذاشته می شد و مردم ازاین طریق از آن استفاه می کردن.
خبر نامه سوم در سال 713 میلادی بنام " کای یو وان" درپیکن نویشته شد. علاوه بر اخبار دولتی اخبار اجتماعی  را نیز نشر می کرد.
ولی این خبر نامه چاب هم می شد.
روی پارچه کاغذ توسط مهر که رنگ آمیزی شده بود روی کاغذ حک می شد وبعد برای مردم منتشر می شد که خبر های دولتی واجتماعی را نشر می کرد.
به صورت مدرن در سال 1605 میلادی درآلمان قدیم در شهر استراسبورک ، خبرنامه بنام " ریلیشن" ی اارتباط شخصی بنام جون کارولیس اختراع کرد.
که این خبر نامه بشکل هفته نامه بود، ونخستین رسانه جدید است که توسط چاب به وجود آمده بود.مدت هفتاد سال فعالیت کرد در موضوعات اجتماعی ولی ویرایش نمی شد.