۴/۰۹/۱۳۹۲

روز دوشنبه تعداد از دانشجویان در مقابل وزارت تحصیلات عالی خودرا به آتش می زنند


دانشجویان عدالتخواه فردا جلوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان لبانش را دوخته و خودشان را آتش خواهند زد.
بنابر گزارشات واصله از کابل فردا عده ای از دانشجویان معترض جلوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان دست به خودسوزی و دوختن لب خواهد زد، که این اقدام در پی اقدامات وزارت تحصیلات عالی مبنی بر به تعلیق در آوردن دروغین استادان علوم اجتماعی صورت خواهد گرفت.
از نهادهای مدنی و جنبش های عدالتخواها تقاضامندیم که نسبت به این فعالیت اقدامات مقتضی را انجام دهند.

۴/۰۷/۱۳۹۲

انتحار کننده ها، در افغانستان به سراغ بهشت می آیند.




    انتحاری کننده گان، افراد کورمغز و دهاتی هستند که در مدارس پاکستان جلب و جذب می شود و توسط مولوی های افراطی تحت تعلیم و تربیه قرار می گیرند.   گفته می شود که در پاکستان، یک تالار بسیار مجهز و دیدنی که در آن شهر کم نظیر است، ساخته شده و برای هیچ کس نشان داده نشده است.   در داخل این تالار زیبا، دختران بسیار زیبا رو و زیبا اندام گماشته شده و نهرهای از شیر و آب های گوارا در داخل این تالار جریان دارد.
   مولوی ها همیشه الفاظ و واژه هارا آرایش کرده و با تمسک به آیات و روایات جعل شده از اوصاف این تالار به عنوان بهشت موعود برای شان تعریف می کند و تصویر این تالار و ماه رویان را پیش چشم انان مجسم می سازد و شرط رسیدن به این مقام را مشروط به انجام عمل انتحاری و کشته شدن در راه اسلام میداند.
   در جریان تدریس؛ یک نوع مواد بیهوش کننده موقت در بینی اینها استعمال می کند بدون آنکه خود این افراد متوجه شود، وقتیکه اینها بیهوش شد، اینها را در همان تالار می برند و دروازه را بروی شان بسته می کند. بعد از چند دقیقه وقتیکه به هوش آمد؛ خودرا در دنیایی دیگر و بهشت موعود می بیند و در اطراف خود متوجه دختران ماه رو می شود. غریزه جنسی شان تحریک می شود و به طرف زیبا رویان حرکت می کند. زیبا رویان به وی لبخند می زند و می گوید حالا ما مال تو نیستیم تو تاهنوز صاحب این مقام نشده ای، باید اول مقام عالی شهادت را نصیب شوی و خودرا قربانی کنی بعد همه ما و این خانه و بهشت خداوند مال تو می باشد.
  این شخص دوباره بیهوش می شود، افراد تالارمی آیند او را در جای اولی اش بر می گرداند و مولوی ها همچنان در حال درس دادن می باشد . این شخص متوجه می شود که خداوند مقام مرا به من نشان داد، هر قدر قسم می خورد که من جایگاه خودرا در بهشت دیدم ولی مولوی منکر می شود و می گوید تو تا هنوز پیش مابودی و فقط یکبار خواب رفتی چطور توانستی که محبوب خداوند شوی و جایگاه  خودرا در آخرت تماشاکنی؟
این مرد که آنقدر تحریک می شود که دیوانه وار به عشق آن دختران زیبا و فضای بهشت، برای مولوی ها اسرار می کند که به او زود تر کلید بهشت را عطا کند.
 این افراد آنقدر تحت تاثیر غریزه ی جنسی و خواهش های نفسانی قرار می گیرد که با تصمیم صد درصد آماده انتحاری می شود و در افغانستان مردم بیگناه را درعزا و ماتم می نشانند. این چنین افراد که دارای چنین عقیده ی می باشد، هم دنیا و هم آخرت خودرا از دست خواهند داد.
    انحراف عقیده تی و تغییرات فکری و اندیشه ای، یکی از ابزار های مهم بوده که همیشه برای دشمنان مردم افغانستان فرصت آفرین واقع شده و از این طریق سخت ترین فشارها و ضرر ها به مردم افغانستان وارد گردیده است.   دشمنان ملت افغانستان همیشه در صدد تحریک فکری و منحرف نمودن فکر مزدوران خویش و افراد جاهل جامعه برنامه می ریزند و از این طریق به اهداف پلید خویش دست پیدا می کند.
    این انحرافات فکری و عقیدتی از زمان اشغال افغانستان توسط انگلیسی ها شروع شد و به نوعی مردم را علیه یک دیگر تحریک می کردند و اصطلاحات عجیب و غریبی را بین مردم ترویج کرده بودند که تا هنوز آن اصطلاحات مشکل ساز است و مشکلات بزرگی را به وجود می آورد.
   نمونه این اصطلاحات که  مردم را بسوی بد بختی و بد بینی نسبت به یکدیگر تحریک می کند از جمله: اودور زاده – سیال بچه – مایندر – سیال – بچی سیال – اوغو – بیگنه – خودگی – ابغه – دل نا صاف- پل وان شریک. و ده ها واژه و اصطلاح دیگری که به شدت تا هنوز در بین مردم کار گر می باشد.
   مورد دیگری که عقل و فکر و استقلال مردم را منحرف کرده، فعالیت تعداد از مراکز فرهنگی است که بنام این و آن فعالیت می کند و حتا در مقابل پول نقد و فراهم نمودن امکانات اولیه زندگی جوانان را در این مراکز جلب و جزب می نماید.
  امروز دست درازی اختلاف افگنان در نقاط مهم و مواضع حساس در افغانستان قابل نگرانی بوده و زنگ بسیار خطر ناک و سرنوشت تلخی را به مردم گوش زد می نماید. نمونه ی این دست درازی ها در امور تحصیلی و رسانه های همه گانی در افغانستان بوده و حتا توانسته که در فضا های مهم و حساس تاثیر گذار شود.
    قربانی اصلی افکار منحرف جاهلان و فریب خورده گان، مردم افغانستان می باشد. وعده های پوج و خالی ایجاد بدبینی ها و اصطلاحات منفی گرایانه در بین مردم، کار دشمنان افغانستان هست و افراد و اشخاص که خودرا در اختیار این چنین برنامه ها و تبلیغات قرار می دهند؛ خود و کشور خودرا به تباهی کشانیده و هیچ چیزی را جز نفرین خدا و خلق نصیب نخواهد شد.
  امیدواریم که مردم ما به حدی از شعور زندگی و انسانی برسد که خود، عقل و فکر خویش را اداره کند و نگذارد که در هر برهه و زمانی رنگی دیگری به خود گیرد.
    برای رسیدن به هدف دشمن و وعده های بی اساس، جان خود و مردم بی گناه را به خطر نیاندازد و برای همیشه منفور مردم – خدا و وطن خویش نگردند.   چندین قرن گذشته به دنبال وعده های خالی و میان تهی دشمن خویش، به جان همدیگر افتادیم و از تقدیم جان و مال خویش نیز دریغ نکریدم و هرچی داشتیم فدای اهداف دیگران شد.    وظیفه ی مسئولین رسانه ها، نویسندگان، استادان مکاتب و دانشگاه ها و رهبران و بزرگان می باشد که اجازه ندهند که یکبار دیگر افغانستان در دام دشمن قسم خورده مردم خویش سقوط نماید و مردم سرگردان تبلیغات زهر آگین بد خواهان قرار گیرد.
  دشمن تا حدی ممکن تلاش می کند تا تعداد از مردم را برای بهره وری از آنان، درانحطاط فکری و عقیده تی نگهدارد تا ازآنها جهت رسیدن به هدف پلید خود استفاده نماید.

۴/۰۶/۱۳۹۲

برگزاری دوره آموزش خبرنگاری و کار های رسانه ای



خداوند بزرگ را سپاس؛ که توفیق عطا نمود تا تعداد زیاد از جوانان فعال و توانا گرد هم جمع شده و برنامه ی آموزشی دوره ی مکمل خبرنگاری و رسانه گری را ایجاد نمائیم.
علاقه مندی جوانان توانمند و متفکر به این برنامه آموزشی، نیروی باور ناکردنی و پرقدرت را در عرصه ی بهبودی کارهای تحقیقی و خبرنگاری و کار های رسانه ی به وجود خواهد آورد.
روز جمعه 1392/4/7 از ساعت 7 تا 8 صبح جلسه ی ابتدایی این برنامه بر گزار می شود و از تمام دوستان عزیز و علاقه مندان کار های خبر نگاری و رسانه ی، خواهشمندیم که در کورس "ناب" که سابق بنام ستاره های میچید یاد میشد؛ تشریف بیاورند تا کار نامه و زمان برگزاری دوره های آموزشی مشخص شود.
تمامی برنامه ها به صورت عملی و کار بردی برگزار می گردد و در پایان تصدیق نامه از طرف کورس برای کسانیکه موفقانه دوره آموزشی را سپری کرده اند، داده می شود.
برنامه ها:
1 – آموزش ایدیت صدا(رادیویی)
2 – آموزش روش تهیه مصاحبه(تحقیق میدانی یا مصاحبه ی)
3 – آموزش روش تهیه ی گزارش
4 – وبلاک نویسی
آدرس: گولای دواخانه – ایستگاه سابقه – کورس آموزشی "ناب"
شماره تلفن: 0791924445
با حمایت و استقبال گرم شما عزیزان و جوانان از این دوره آموزشی و سبت نام نویسندگان موفق و خبرنگاران فعال برای اشتراک در این دوره، امید واریم که نتیجه ی خوبی را در زمان خیلی کم بدست بیاوریم.
با احترام
داوود ناظری


۴/۰۵/۱۳۹۲

نوروزعلی هدایت- مرد مبارزو قهرمان

بسم الله الرحمن الرحیم

نهضت و قیام مردم چنداول
  قیام مردمی چنداول، نشاندهنده ی احساسات دینی و میهنی مردم افغانستان بوده و با عث تحکیم و حفظ وحدت ملی  نیز گردید. از خود گذری ها و جان فشانی های مردم، برای تاریخ مبارزات افغانستان افتخار بزرگی را جاویدانه ساخت و شهدا و بزرگان که دراین قیام جان شان را فدا کردند؛ هریک اسوه - ی اخلاق و دینداری بودند و نقش سازنده ی را در قبال آینده ی مردم افغانستان بازی کردند. صبر و تحمل بزرگان و نیاکان ما در مقابل مشکلات و فشارهای بیش از حد دشمن، بر استقامت و پایداری جوانان امروزی سخت تاثیر آفرین است و مارا در مقابل همه حوادث مقاومت و قوت می بخشد. شکست باطل در برابر حق نیز در این مبارزات مردمی به اثبات رسید و ثابت گردید که سجایایی اخلاقی و هدف مندی کار نیز بر موفقیت های انسان می افزاید و کار و حرکت انسان را جاویدانه می سازد. وحدت و همدلی و برادری مردم افغانستان نقش مهمی را در موفقیت این حرکت بازی کرد.
واژگان کلیدی: وحدت ملی و همدلی – احساسات دینی و میهنی – موج افتخار آفرینی – آغاز بهار انسانیت – شهامت انسانی و باورمندی – بحران و اختناق
مقدمه:
    پیشرفت ملل زنده تاریخ، برپایه زندگی نامه ی بزرگان همان برهه و زمان پی ریزی می شود، چون پاکدامنی ها، سجایای اخلاقى، روشنفکری ها، دانش ها، و ارزشهای انسانی براساس آن تجلی می کند، پس، سزاوار است که روش ایشان زنده نگهداشته شود. احساسات میهنی و دینی مردم افغانستان، همیشه در عرصه های مهم و ارزشی افتخار آفریده و در پیشانی تاریخ ملت افغانستان جلوه گر شده است.
   پس بر ما است که مردم افغانستان و نسل جدید را با ارزشهای معنوی که شهدای ما به ارمغان گذاشته اند آشنا سازیم و نگذاریم که الگو های زندگی و افتخارات میهنی ما در صفحات تاریخ خاک بخورد و تلاش کنیم که بر زاویه های آن نور و روشنی ببخشیم. باید شجاعت و دلاوری ها و همت گماری های نیاکان و شهدای افغانستان را ماندگار سازیم و آن را در زاویه های زندگی امروزی مردم افغانستان تعریف نمائیم.
   موج ها و افتخارات که نیاکان و بزرگان ما به قیمت جان و مال شان آفریدند و خالق آن شدند؛ نباید بدست فراموشی سپرده شود و از یاد ها محو شود.
    در این مقاله که در مورد این قیام تحقیق نمودم و به باورمندی رسیدم در این مقاله نوشتم و خدمت نسل جدید و جوانان توانمند هم وطن خود تقدیم می کنم.
دراین مقاله، با سجایایی اخلاقی و اوصاف شخصیتی الحاج نوروزعلی هدایت آشنا خواهیم شد و در پایان نیز چند نکته ی در مورد قیام مردم چنداول و اثرات آن اشاره شده و نتیجه و پیشنهاد نیز در قسمت اخیر بیان شده است.
بخش اول
الحاج نوروزعلی هدایت، یکی از چهره های برتر و فروزان در تاریخ مبارزات افغانستان
   به ابدیت پیوستن طلایه دار آزادگی جناب "هدایت" زخمی  بر دل ها و دیده گان مردم افغانستان نهاد که تا هنوز التیام نیافته و هیچ گاهی هم فراموش نخواهد شد. او بدنبال پاسخگوی در مقابل احساسات دینی و میهنی مردم افغانستان بود و برای استخراج گوهر گران بهای آزادی، خاک و وطن و دفاع از حریم و نوامس، جان خویش را در طبق ایثار گذاشت و یکی از پایه گزاران تاریخ ارزشمند و افتخار آفرین برای افغانستان شد.
   این طلایه دار آزادی و مرد مجاهد و نستوه، به عنوان پلی برای گزار از یک تاریخ سیاه و تاریک بسویی روشنی بود و سالها می گذرد که این مجاهد صادق را از دست داده ایم ولی گویا همین دیروز بود که قامت استوارش خمیده شده و یکی از بناهای امید مردم افغانستان، ترک"جغز" برداشت و تاریخچه ی جهاد ملت افغانستان  با رفتن وی،  پایان یکی از فصل های طلایی و درخشان خود را مهر وموم نهاد و صفحه ی را بسته نمود.
    استاد قهرمان، شیر بیشه ای جهاد و مقاومت، مردی همیشه در عرصه و میدان در بلند ترین قله های عزتمندی و افتخار آفرینی قرار داشت و سجایایی اخلاقی و برخورد های مجاهد گونه ای او آبی در جو رفته ای افغانستان را بر گرداند و نقطه برجسته ای را در تاریخ مقاومت ایجاد نمود.
    او از آغاز تا روزی که با استعمار فرهنگی بیگانگان و مزدوران اجنبی پنجه نرم کرد، تا روزی که آخرین لانه تبلیغاتی دشمن را تسخیرکرد، تا آن روزی که جامه ی ملاقات با معشوق حقیقی اش را برتن نمود و به رحمت بی پایان نائیل شد؛  قهرمانانه در پی آزادی وطن و حمایت و پاسداری از ارزشهای ملت افغانستان بود و لحظه ای از این تلاش و مجاهدت دریغ نکرد.
   سردار صدیق مکتب اسلام برای احیای مجدد عظمت دین و کشورش به مبارزه پرداخت، او یگانه ستاره روشن در آسمان کشوری ما بود که خوش درخشید اما دریغا که زود دیده فروبست.
   شیرمرد قله های بلند ایمان و دانش و بزرگ رزمنده ی که برای عزتمندی و افتخار آفرینی جان خودرا در طبق ایثار گذاشت؛ درود خداوند"ج" بر او باد. یاد و خاطره اش گرامی باد. ای سردار بزرگ! سنگر و خیزیش های مردانه ات، کمین گاه های عشق و شوق دشمن ستیزانه ات، نگاه های رمز آمیز از چهره ای تابنده ات، مشت های گره خورده ات در مقابل مستکبرین و متجاوزین یادش بخیر.  یاد آوری از خوش اخلاقی، قناعت و صبرت، ما را در مقابل مشکلات مقاوم تر و نسبت به زندگی هدفمند تر  و به خصوص برای مبارزه با مشکلات که در سر راه مان وجود دارد، کمک می کند. آن آبله ای پاها و عبور از پر مشقت ترین کوره راه های پر پیچ وخم قله های کشور که تا هنوز پامیر و بابا و شمال را مبهوت و حیران نگهداشته است؛ قابل ستایش است. درست است که شهادت برای استاد هدایت سردار افغانستان، نردبانی از خاک به افلاک بود ولی متا سفانه آرزوهای طولانی و بزرگش در لای ورقهای تاریخ و خاطرات فرزندانت و همسنگرانت محبوس مانده است و در هیچ شعارو پارچه ای تبلیغاتی در دیوار ها نصب نگردیده است.
   می خواهم از آرزو های بزرگ و هدفمندانه ات برای آینده ای افغانستان بنویسم تا اینکه دنیا به پایان برسد، تنها با نوشتن مجاهدت و فداکاریهای شهدای افغانستان کافیست که تاریخ را از نو آغاز کنیم. ای مرد خردمند، مشکلات که در سر راهت قرار داشت شمارا به هدف والایت نزدیکتر می ساخت و به اندازه برگی کاهی نمی توانست از عزم راسخ که داشتی کم کند. خزان شهادت در وجود تو بهاری شد و باغ جاودانه زندگی را ازان خود کرد. قیام، شهادت و مجاهدت استاد هدایت یکی از افتخارات این خطه ای افتخار آفرین است و او مردی بود که هیچ گاه اندیشه اش در قبال آینده ای افغانستان فلج نشد، برای منفعت شخصی خود در پشت القاب های دروغین پنهان نگشت، او قلم عزتمندی را نشکست و فرهنگ و اساس سنگر نشینی و حفاظت از خاک و وطن را ایجاد کرد. خاطرات و مجاهدت های او متن زنده ای تاریخ در دهه ای جهاد و پیروزی افغانستان قرار گرفته است.
    حیف که اسمش بر هیچ دیواری نوشته نشد، هیچ جاده و میدانی به نام او مسما نگردید، تبلیغات و تشریفاتش هیچ مجله و کتابی را پر نساخت. او فقط به قلبها امید داد و اذهان خفته را حرکت بخشید.
    بهار انسانیت او در برابر افراد غریب و بیچاره بارور می گشت و آغوش او گرما بخش جان های مردان کار و زحمت کش بود که مهربانانه آنها را درآغوش می گرفت و برای شان دلداری می داد و نگاه غضب آلودش لحظه های دشمن را نا آرام می ساخت و خواب را از چشمان دشمنان افغانستان می ربود.
صدای این شهید همیشه در میان بوق و کرنای جهان زنده است و هیچ صدای نمی تواند آن را محو و نابود کند و چراغی است که روشنی بخش قلبهای امیدواران است و زنده ترین متن خاطره ای آیینه تاریخ جهاد است.
   اسم این شهید؛ از دهان تاریخ و زمین نخواهد افتاد و همیشه لرزه بر اندام نابرابر بد خواهان ملت افغانستان خواهد انداخت،  مجاهدین صادق افغانستان تا بی نهایت به سختی و مشکلات، اهانت ، توهین و تحقیر ستم و جور زمانه تبعیض تحمل نمود و برای رفع مشکلات تکان ها ی بزرگ در حماسه ها و جهاد و مبارزات ایجاد نمود  اركان ساختمان ستم را نابود کرد و نا مردان میدان را به کام ننگ حبس نمود.
   شهدا، بزرگترین سند و دلیلی است که همه اقوام افغانستان می تواند ادعا کند که در افتخارات و عزت طلبی این کشور شریک هستند و بهترین اشخاص و عزیزان خویش را در قربانگاه عزتمندی قربانی کرده اند و داغ آنها را بر دلهای خود تحمل نموده اند سالهای سال، توهین و تحقیر و بیچارگی و آواره گی را بدوش گرفتند تا پنجره های افق تازه ای را بروی افغانستان باز نماید که الحاج سردار نوروز هدایت یکی از این افراد و اشخاصی بود که مایه افتخار و سربلندی قوم و ملتی گردید و مارا در معادلات سیاسی و ملی آبرو مندانه شریک ساخت. او ارزشها ی جهادی را نهادینه ساخت و او از جمله انسانهای بود که با درد جامعه آشنای داشت و همیشه پذیرایی افکار مختلف طبقاتی افغانستان بود و مرد روز گار و میادین نبرد  در این کشوربود.
بخش دوم
قیام عمومی مردم چنداول و تاثیرات و پیامد های آن
   در سالهای هزار سیصدو پنجا و هشت، در حال که وحشت و ترس یک حکومت خود کامه در شهر های افغانستان به خصوص شهر کهنه کابل سنگینی می کرد، و هر روز مردم افغانستان شاهد کشتن و مفقود شدن استادان و بزرگان دینی شان بودند، بزرگان و رهبران با همت مردم افغانستان از چنداول دست به قیام مردمی زدند.
    با وجود تلفات سنگین که بالای مردم به وجود آمد، اما پشت دشمن لرزید و این قیام مردمی اثرات بزرگ را بر جا گذاشت. اما به خون نشستن سردار بزرگ نوروز علی هدایت یکی از سرداران بزرگ، خاطره ی تلخ و فراموش نا شدنی را برای مردم به جا گذاشت. قیام چنداول که یکی از رهبران این قیام سردار جهاد و مقاومت جناب هدایت بود، نقطه عطفی در مبارزات مردم افغانستان علیه ظلم و ستم محسوب می شود. با آن که سایه ی سکوت و سیاهی ظلم در سراسر افغانستان به خصوص شهر کابل حاکم بود، ولی به یکبارگی از پشت بام ها نعره تعبیر نیاکان دلیر و شجاع ما، مردم جهان را در حیرت فروبرد. هزاران مادر این سرزمین جوانان و عزیزان و نان آوران خودرا در معرکه خون فرستادند و برای عزت مندی و یک افتخارآفرینی بزرگ وظیفه و مسئولیت مادری خویش را ادا نمودند. هزاران زن این سرزمین شوهران و نان آورانی فرزندان خویش را به قربانگاه عشق و حماسه فرستاد، تا برای افغانستان افتخار آفرینی نماید و ارزشهای دینی و فرهنگی را جاویدان سازد.
    از خود گذری ها و قبول نمودن هزاران بدبختی های زندگی برای مردم آسان تر بود از این که کشور شان در سایه یک حکومت فاشیستی قرار داشته باشد. به راستی که تمام نهضت ها و حرکت ها از این قیام سرچشمه گرفت و در سراسر افغا نستان موجی عظیمی انقلاب تشکیل گردید. شکستن سکوت و سیاهی شب الهام بخش پیروزی مردم این سرزمین، غرور و خود کامگی دشمنان بر رو افتاد و شکست عظیمی را در خود شان باور کردند و دیگر آن قدح شکست و ساقی فرار کرد.
  این قیام به رهبری همچون افراد دلیر و شجاع همانند نوروز علی هدایت، از متن توده های خدا جو و انسانهای با ایمان ایجاد شد و افتخار مندانه بر پیشانی تایخ ملت افغانستان درخشش نمود. پیشگامان و سلحشوران غیور و با ایمان ما، قدرت دیکاتوری بزرگی را در هم شکست و به دلهای مردم افغانستان حرکت و امید بخشید. این قیام همه گانی مردم که به رهبری بزرگان از جمله آقای هدایت سروسامان گرفت و هدف بزرگ دینی و الهی را تعقیب نمود.
نتیجه و پیامد های این قیام:
1 – لکه ی بزرگ و پاک ناشدنی ظلم و جنایت جلادان خارجی را بر دامن آنان به اثبات رسانید.
2 – مهم ترین فصل خون ریزی و قیام را در سراسر افغانستان ایجاد نمود.
3 – بذر امید و بیداری را در دلهای آغاز گران جهاد و مقامت پاشید و به قلب های مردم افغانستان حرکت بخشید.
4 – قدرت ایمانی و میهنی مردم افغانستان را این قیام آشکار نمود.
5 – این قیام نشاندهنده وحدت و یکپارچگی مردم افغانستان بود. (سایت حسینی- ساعت 5:49 دقیقه
عصر – 1392/4/1)

نتیجه:
1 - قیام مردمی چنداول در بحرانی ترین و حساس ترین برهه زمانی که به طور کلی ظلم و اختناق و جبر و محرومیت بالای مردم حاکم فرما بود، اما قوه ی ایمانی و دینی مردم افغانستان و هدایت رهبران و بزرگان هم چون نوروز علی هدایت به آن سرو سامان بخشید و به یک پیروزی عظیمی رسید.صبرو تحمل بزرگان و نیاکان ما بر مشکلات فراوان سیاسی و اقتصادی مارا نیز بر تصمیم های مان محکم تر می سازد و از هیچ گونه مشکلی هراس نخواهیم داشت.
2 - وحدت و یکپارچگی مردم افغانستان یکی از بزرگترین راه های رسیدن به خوشبختی و آبادی این کشور خواهد بود و دست بیگانگان و متجاوزین را از این کشور قطع خواهد کرد.
3 – شهامت و باورمندی به اعتقادات دینی مردم مسلمان افغانستان یک اصل است و بر پیروزی این قیام نیز بی شک نقش بزرگی داشت.
پیشنهاد: محصلین و نویسندگان ارجمند و گرامی در کتابچه های یاد داشت و خاطرات شان، باید قسمت از آن را برای نوشتن در مورد این معجزه بزرگ ایمانی و وجدانی نیاکان و بزرگان افغانستان اختصاص دهند و آنچه را که می شنوند و بدست می آورند باید یاد داشت کند تا دیگر جوانان نیز به یک معلومات کافی دراین مورد دست یابند و از سویی دیگر از فراموش شدن این نهضت بزرگ مردمی جلو گیری صورت گیرد.
والسلام علیکم و رحمت الله