۷/۰۴/۱۳۹۲

بزرگترین سروی اجتماعی، اقتصادی و دیموگرافیکی نفوس در ولایت کابل




اداره احصائیه مرکزی افغانستان به کمک و همکاری تخنیکی و مالی صندوق نفوس ملل متحد سروی مفصل اوضاع اقتصادی، اجتماعی و دیموگرافیکی را اجرا می کند.
به گفته غلام حضرت مدیر عمومی فعالیتهای ساحوی مرکز احصائیه؛ این برنامه تا سال 1395 تکمیل خواهد شد و تمام ولایت های افغانستان را تحت پوشیش قرار خواهد داد. وی گفت ما در این برنامه از تمام نواحی شهر کابل جوانان را دعوت کرده ایم تا برنامه به شکل موفقانه تکمیل گردد. وی مشکلات عمده این برنامه را بی توجهی مسئولین و عدم تشویق همکاران احصائیه و نبود امنیت در کشور دانیست و گفت تا حد ممکن تلاش می کنیم که با حس وطن دوستی و مسئولیت پذیری این برنامه را موفقانه تکمیل نمائیم.
در حال حاضر بالا تر از دو هزار نفرکه دارای مدارک معتبر تحصیلی می باشد و در امتحان پذیرفته شده است در اداره احصائیه مرکزی افغانستان مشغول فراگیری تعلیمات و دستورالعملهای تحقیق و سرویری می باشد. قرار است این تعداد از جوانان به مدت 12 روز در این مرکز از ساعت هشت صبح تا چهار عصر آموزش ببیند و بعد از سپری نمودن دوره آموزشی و موفقیت در امتحان، می تواند در بخش های سرویر، کنترلر و احتیاطی به مدت یکماه در ولسوالی های کابل اوضاع کلی مردم را بر رسی و سبت نماید. برای هموطنان عزیز توصیه می شود که به طور فعالانه با اداره و همکاران اداره احصائیه مرکزی همکاری نماید و صادقانه و با حس وطن دوستی مصاحبه هارا تمام نموده و معلومات کافی را در اختیار همکاران اداره احصائیه قرار بدهد.
سروی دقیق اوضاع اقتصادی، فرهنگی، تعلیمی، صحی، سرشماری و جغرافیایی در وطن ما نقش بسیار بالای دارد بخاطری که اکثر مشکلات ها و حق تلفی های که تا هنوز صورت گرفته از نامشخص بودن نفوس یک منطقه سر چشمه گرفته است. تمام نا رسایی ها و بی توجهی های مسئولین، موسسات، تاجران و سرمایه گزاران نیز از همین دلیل می باشد یعنی از سی سال بیشتر می شود که افغانسان در جنگ و نا امنی بسر می برند و دولت هم موفق نشده اند تا اوضاع جامعه و نفوس جامعه را مورد بر رسی قرار دهد. کابل سومین ولایت است که بعد از دایکندی و بامیان زیر پوشیش برنامه احصائیه مرکزی قرار خواهد گرفت. این برنامه می تواند به تمام وزارت خانه ها، بخشهای صحی، تعلیمی، انکشافی، تجاری، تبلیغی و رسانه یی کمک نماید و آمار دقیق از مردم وباشندگان یک منطقه کارها و برنامه ها را بدرسیتی هدایت می کند و تبعیض و فساد را نابود می کند. مثلا اگر نفوس شماری نباشد سوئ استفاده های فراوان از بودیجه هاصورت می گیرد و در یک ولایت پول ها غصب می شود و در ولایت دیگر اصلن سهم مردم نمی رسد و در یک ولایت بیشتر به آسیب دیده گان حوادث طبیعی رسیدگی می شود و در ولایت دیگر هیچ رسیده گی صورت نمی گیرد.
پلان گزاران، سرمایه داران و مدیران با این برنامه می تواند دقیق مدیریت و پلان گزاری نماید و از پروژه ها ارزیابی دقیق و مبتنی بر شواهد انجام دهد.
این پروژه دارای دو نوع هدف می باشد؛ یک هدف عمومی که گفتم تمام گزارش اوضاع زندگی مردم به طور محرمانه در اختیار مدیران و برنامه ریزان داخیلی و بین المللی قرار می گیرد.
هدف شخصی این برنامه عبارت است از: بر رسی سن و جنسیت نفوس، چگونگی زندگی والدین و اوضاع صحی انان، مشخصات تحصیلی و تعلیمی افراد جامعه، بر رسی اوضاع اقتصادی و درآمد وشغل مردم ، بر رسی نفوس متحرک( کوچی ها و مهاجرین و کسانی که در حال کوچ کردن  است) بر رسی وفیات، تولدها، بار وری، مشکلات وظیفه وی  و خانوار و مسکن در این برنامه بر رسی خواهد شد.
این در حالی است که قبلا در ولایت بامیان و دایکندی این پروژه تکمیل شده است.

۷/۰۳/۱۳۹۲

علما، هسته و چرخه اصلی تحولات اجتماعی، دینی و سیاسی درجامعه می باشد




  علما، مرکزی ترین و مهمترین مهره در تحولات جامعه حساب می شود و همیشه در تحولات بزرگ و پیشرفتها نقش فعال داشته است. علما نیروهای فکری، جسمی و بشری را در جامعه هدایت کرده و باعث آگاهی و فعالیت مردم در عرصه های مختلف می گردد. هدایت برنامه ها و هدفمندی های امروزی در درون دولت و جامعه توسط علما شکل می گیرد. با اندک دقت و شناخت در زندگینامه ی مسئولین حکومتی و استادان دانشگاه، اکثر شیوخ و علمای دینی است که در این مراکز وظیفه اجرا می کند و سطوح تعلیمی و درسی را رشد می دهد. خوشبختانه که در سالهای اخیر فعالیت حوزات علمیه نسبت به سرنوشت طلاب تغییر اساسی کرده و رشته های مختلف و اساسی را در درسها و برنامه های خویش به طلاب عرضه نموده و برنامه های منظم را روی دست گرفته است. حوزه علمیه رسالت یکی از حوزات موفق و تاثیر گذار است که در این اواخر جهت رشد سطوح علمی طلاب و جوانان تلاش نموده است که از جمله تهیه خوابگاه و اماده کردن سه وقت غذا و  پرداخت شهریه مناسب برای طلاب و همچنان ایجاد فضای کتابخانه مجهز دیجیتالی که در ساعات معین و با قانون و مقررات درسی در اختیار طلاب دینی و دانشگاهی قرار داده است. بر گزاری درسهای کلاسیک و بروز، در کنار دروس حوزه وی، ایجاد صنفهای جداگانه کمپیوتری و زبان آموزی برای طلاب، ایجاد صنف های جداگانه در سطوح مختلف  بخاطر تحقیق و پایان نامه نویسی و کارهای رسانه یی، یکی دیگر از فعالیت های این حوزه می باشد و همچنان هماهنگی با تعداد از دانشگاه های خصوصی در مورد تخفیف برای طلاب این حوزه و هماهنگی در دروس با استادان مجرب و فعال کشور و بزرگان و تجلیل از چهره های ماندگار جهادی، علمی و مردمی طرحهای تازه و مهم حوزه علمیه رسالت می باشد.
در این حوزه در حدود 300 نفر از طلاب دینی مشغول تحصیل علم ودانش هستند و در صورت مقید شدن به آیین نامه این حوزه، می تواند بدون ممانعت مدیریت این حوزه درسهای دانشگاهی را نیز فرابگیرد. مدیریت این حوزه طلاب را به تحقیق و پژوهشهای علمی تشویق نموده و در ایام مذهبی و دینی زمینه تبلیغ آنان را فراهم می کند.
سایت رسمی و وبلاک حوزه علمیه رسالت
http://resalat.info/

۶/۲۶/۱۳۹۲

با داشتن کلید و چراغ بازهم راه را اشتباه می روند و قفل را می شکند




 تعقل و تفکر یکی از ویژگیهای فرد موفق و مسلمان است و اسلام هم به  این موضوع اهمیت زیاد قائیل شده است. یکساعت فکر کردن برابر با هفتاد سال عبادت بدون تفکر و تعمق است یعنی انسان باید در مورد کارها و برنامه های که انجام می دهد و برنامه های زندگی خویش باید فکر کرد و آن را به نیاز های زندگی خویش مقایسه نمود.
بدون تفکر و تعقل و تقلید کور کورانه مارا به سر حد نابودی نزدیک خواهد نمود، افراد که فکر نمی کنند و مصحلت سنج نیست با داشتن کلید قفل را می شکند و با هزاران چراغ نور افروز بازهم راه را غلط می روند. در عصر فعلی زمینه آگاهی، فکر کردن و دستیابی به ارزشها در فضاهای زندگی بسیار آسان شده و هرکسی که بازهم بدون مصلحت شخصی و اجتماعی خویش گام بر می دارد و از ارزشها چشم پوشی می کند جاهل است و هیچ گونه حسابی را نمی توان روی همچون شخص باز کرد.
هنوز مواردی زیادی وجود دارد که مردم حق را نادیده گرفته و روی ارزشهای اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی و اقتصادی و دینی خویش پا می گذارند.
1 –  رو آوردن جوانان عاقل و تحصیل کرده به مواد مخدر با آنکه می بینند که تمام هستی انسان را نابود می کند.
2 – اشخاصی که برای نابودی ارزشها و افراد و اشخاص کمر می بندد و حیات و زندگی خودرا قربانی می کند، با آنکه می بیند که حق حیات چقدر ارزشمند است و هر که آن را تلف نماید مستحقق شدید ترین جرم و عقاب می باشد.
3 – پیروی از برنامه های که بناهای زنده گی را می شکند و به طور مستقیم بخشهای اقتصادی، ایمانی و انسانی مردم را نابود می نماید، به طور نمونه: پا فشاری روی خرافات، تجمل گرایی، بلند بردن مصارف برنامه های عروسی، جشن های تولد و دید بازدید از حجاج، برگزاری پر مصرف برنامه های خیرات و ...
4 –  ایجاد خشونت های متعدد در فضاهای زندگی، کاری و تحصیلی علیه مردان، زنان، کار گران و کودکان؛ چون می بینند خشونت عامل سقوط نظم و رشد اجتماعی می باشد؛ بازهم خشونت به شیوه های مختلف و گسترده دیده می شود.
اگر تعمق و تفکر باشد خیلی از برنامه های اجتماعی اصلاح خواهد شد و مشکلا ت بزرگ حل می گردد.
حکایت شیرینی است که مردم پشت سر یک نفر نماز می خواند و بدون آنکه شخصیت و صداقت اورا در نظر گرفته باشد با تمام عقیده و اخلاص از او به عنوان بزرگ دینی یاد می کرد و تقدس گرایی می نمود. اما این شخص اصلن مردم را فریب می داد. یکروز در نماز جماعت ملا امام دید که چاره نیست که نماز را ترک کند و بیرون برود رفع حاجت کند نا چار شد و بین شلوار خود شاشید و تر کرد، مردم که پشت سرش نماز می خواند بسیار حیرت زده شد و بعد از نماز سوال کرد که یا شیخنا چرا تنبان شما خیس شد یکبار ؟ او فورا گفت من در عین حال که در سجده بودم یک بنده خدا در دریا در حال غرق شدن بود اورا نجات دادم و لباسم تر شد. مردم فورا لباس دیگر برای او آوردند و لباسش را از جانش کشید و ریشه ریشه کرد وبین خود تقسیم که یکی گفت فرزندم بد خوی است و یکی گفت خانمم همرایم جنگ می کند و دیگری گفت اقتصادم خوب نیست . ریشه های تنبان را به گردن خود ها آویزان کردن و به خانه خود بردن که اینتنبان تبرک شده و تقدسیت پیدا کرده است.

۶/۲۴/۱۳۹۲

بیرق سه رنگ قلب آسیا، بر فراز سکوی قهرمانی جام جنوب آسیا




1392/6/21
تاریح فوتبال در افغانستان از کشور هند آغاز می شود و بازی آن اولین بار در سطح مکاتب آغاز گردید.
اما کم کم با تلاش های پیگیر با کمترین امکانات و با همه بی توجهی های مسئولین  حکومتی، تیم ملی فوتبال افغانستان برای اولین بار در تاریخ سیاسی و اجتماعی افغانستان، بزرگترین جشن و شادی و سرور را به ارمغان آورد و مردم،  دور از تبعیض مذهبی، قومی و سمتی بزرگترین جشن ملی خویش را تجربه نمودند.
 رقص و پایکوبی جوانان و فیرهای هوایی در شهرهای بزرگ افغانستان وحشت آفرین نه، بلکه نشاندهنده بزرگترین موفقیت وپیروزی مردم افغانستان بود و حال و هوای شهر های بزرگ افغانستان تفسیر کننده یک جشن بزرگ ملی و مردمی بود. صدها رسانه تصویری و صوتی و نشریه چاپی در افغانستان با نشر و پخش ویژه برنامه های به مناسبت موفقیت تیم ملی افغانستان، رهبران سیاسی و متنفذین قومی با پیامهای تبریکی به مناسبت این پیروزی و تاجران و کارمندان دولتی با اهدای جوایز نقدی خویش از این پیروزی بزرگ تجلیل نمودند.  از سویی دیگر استقبال بیش از بیست هزار جمعیت از برگشت افتخار مندانه بازی کنان تیم ملی کشور سینه غازی استیدیوم ورزشی را تنگ کرده بود و فریادهای زنده باد افغانستان و زنده باد تیم ملی افغانستان شجاعت وقهرمانی جوانان کشور را تفسیر می کرد.
برای اولین بار تیم ملی افغانستان کشورهای ابر قدرت را شکست داد و بر سکوی قهرمانی جام جنوب آسیا پا گذاشت و بعد از قرنها که چشمان مردم پر از اشک غم و ماتم بود تیم ملی اشک شادی را نثار چشمان هموطنان خویش نمود. زمزمه های زنده باد افغانستان بر لبهای سوخته و خشکیده فرزندان و طن و مادران و پدران عزیز شنیدنی بود و کلام ها به حلاوت و شیرنی خاص ادا می شد که هر هموطن از آن لذت می برد. افغانستان دور از هیاهوی جنگ، ترور، انتحار و بدبختی بزرگترین پیروزی های خویش را تجربه می کند. بیاد دارید که روزی افغانستان به بزرگترین پایگاه هراس افگنی و ترور در بین کشورهای جهان معرفی گردید اما به  زود ترین فرصت به عنوان کشور قهرمان و پیروز جام جنوب آسیا نام بدل کرد. جوانان کشور با عبور از دهلیزهای تنگ و تاریک تاریخی و محرومیت های سیاسی، اقتصادی، جغرافیایی و علمی گنجینه بزرگی افتخار را نصیب کشور نمود و خوابهای مفسید و بی اساس دشمنان را بر دیوار های چشم شان شکست و تلاش نمود که بیرق افغانستان را در سکوی بلند موفقیت و پیروزی به اهتزاز در آورد. مردم افغانستان با چشم باز و هوشیارانه از تاریکی های شب بیزار در نزدیک های پنجره طلوح خورشید انتظار می کشید که اینبار خورشید با گیسوان طلایی خویش بر چهره های فرحبش و سرور آفرین مردم تابید و درخشش خودرا عادلانه تقسیم نمود.
واژه های زنده باد افغانستان، زنده باد تیم ملی افغانستان، زنده باد جوانان و ملت افغانستان در زبانهای نوشتاری و شفاهی مردم جان گرفته است.
دیگر سرنوشت مردم مارا امواج سنگین فتنه ها و جنگها و اختلافات تهدید نخواهد کرد و واژه های شکست و نا امیدی از فرهنگ تاریخی ما حذف گردیده است.
اتحاد، همدلی و همسویی مردم افغانستان خالق بزرگترین افتخارات تاریخی و موفقیت های دور از انتظار مردم افغانستان خواهد بود.
اگر استعداد ها و توانایی های جوانان افغانستان مورد دستخوش دشمنان قرار نگیرد و بیگذارند که در یک فرصت نفس راحت کند، شاهد افتخارات بزرگ برای افغانستان خواهیم بود. متاسفانه که در طول تاریخ این کشور فرهنگ پیشرفت و ترقی ما در سایه استسمار و تبعیض و تبلیغات های دشمنان جا خوش کرده بود و ریشه های پیشرفت ترقی ما در آب خیانت امرار حیات می کرد.
هرزمان که استعداد ها و توانایی های مردم افغانستان در وحدت و برادری مورد آزمایش قرار گرفته است، افتخارات بزرگی از آن مردم ما شده است به طور مثال قیام دسته جمعی ملت افغانستان علیه اشغالگران شوری که با کمترین امکانات تسلیحاتی بر دشمن ابر قدرت جهانی پیروز شد و نمونه دیگر همین پیروزی که به تازگی نصیب مردم افغانستان شده است.
تاریخ همیشه از وحدت و برادری ملت افغانستان ستایش کرده ولی هر قدر که جنگ و ویرانی و مشکلات دیده می شود همه از قوم گرایی، سمت گرایی و منطقه گرایی به وجود آمده است.